Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowe"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 313
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5017
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 313
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5017
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając, dodawać stopniowo mąkę i olej, a na samym końcu – startą marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki.
Gdy uzyskasz puszystą masę, wyłożyć ciasto na blachę i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 55 min w temp. 200 stopni.
Przygotować polewę: połączyć wszystkie i podgrzewać na bardzo małym ogniu aż do chwili, gdy cały cukier ulegnie rozpuszczeniu. Po wystygnięciu polukrować nią ciasto – również musi być wystudzone.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium