Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto marchewkowe"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 192
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 192
Składniki
Rodzynki zalej gorącą wodą. Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka utrzyj z olejem, suche połącz ze sobą i dodaj je do składników mokrych, wymieszaj wszystko mikserem. Dodaj startą marchew i obtoczone w mące rodzynki, wymieszaj łyżką.
Formę posmaruj margaryną i posyp bułką tartą. Masę przełóż do formy i piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C. Ciasto pozostaw w piekarniku do wystygnięcia. Można je polukrować.
Czas: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień