Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marchewkowe"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 28
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 690
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 28
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 690
Składniki
Wszystkie na ciasto wymieszaj ręcznie w dużej misce, do pojawienia się bąbelków. Całą zawartość przełóż na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do okrągłej tortownicy. Piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto przekrój na pół tak, by powstały 2 takie same płaty lub zostaw takie, jakie jest.
Przygotuj masę. Wymieszaj w dużym naczyniu serki mascarpone i twaróg, dodaj cukier puder.
Mieszaj wszystko do uzyskania jednolitej, śnieżnobiałej masy. Jeśli masz dwa płaty ciasta, przełóż je masą. Możesz też wyłożyć masę z serków na wierzch placka.
Z tej samej masy wykonaj jakieś ozdoby (np. gwiazdki, serca) albo udekoruj ciasto marchewkowe słodkimi marchewkami.Źródło: Na żywo