Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marchewkowe"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Wsyp do miski mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, sól.
W drugim naczyniu wymieszaj olej, sok i esencję waniliową.
W trzeciej misce ubij jajka z cukrem. Dodaj z pozostałych naczyń i zmiksuj.
Dodaj startą marchew i bakalie. Całość wymieszaj łyżką.
Wstaw ciasto do piekarnika na ok. 50 min. w temp. 180°C.
6. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, przestudź i wymieszaj z serkiem mascarpone.
Przekrój ciasto i posmaruj je kremem w środku i na wierzchu. Możesz ozdobić ciasto marchewkami z masy cukrowej lub bakaliami.Źródło: Tele Tydzień