Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia z malinami i galaretką. Obłędne w smaku. :)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 385
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14762
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 364
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 385
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14762
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 364
Składniki
Galaretki malinowe rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy. Odstawiamy do stężenia. Bierzemy śmietankę i miksujemy ją z cukrem pudrem w misce. Miksując cały czas (do uzyskania gęstego kremu), dodajemy serek mascarpone, cały czas miksując. Masę dzielimy na dwie, równe części. Bierzemy drugą miskę. Z naszej ubitej, jasnej masy, przekładamy jej troche do drugiej miski, tak, aby zrobić drugą mase, tym razem ciemną. Dodajemy do niej kakao i miksujemy.
Na blaszce ( wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia) układamy herbatniki kakaowe, po tym wykładamy na nie naszą całą, pierwszą, jasną warstwę masy. Ponownie układamy herbatniki, a po tym smarujemy je warstwą masy, ciemną kakaową. Ponownie układamy herbatniki. Rozsypujemy nasze maliny i zalewamy je tężejącą galaretką malinową. Po tym, ciasto odstawiamy do lodówki.