Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 245
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 124
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 626
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 245
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 124
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 626
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę i usztywnić trzema łyżeczkami cukru. Do białek dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. Wymieszać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Delikatnie połączyć z masa jajeczną, a następnie dodać masę makową. Przełożyć całość do wysmarowanej tłuszczem foremki i do pieca na 45 min -- 180 stopni. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż i posmarować ubitą śmietaną z dodatkiem żelatyny. Można posmarować również po wierzchu. Z masła, cukru, kakao i wody zrobić polewę - podgrzewać w rondelku i mieszać, aż wszystkie składniki ładnie się połączą. Wystudzoną polewę wyłożyć na ciasto i udekorować migdałami. Smacznego.