Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przepis
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 43
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 43
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 43
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 43
Składniki
Formę o wym. 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Szpinak miksujemy z odrobiną oleju. Mąkę przesiewamy z proszkiem. Jajka miksujemy razem z cukrami, następnie dodajemy olej oraz szpinak i miksujemy na niewielkich obrotach do połączenia składników. Na koniec łączymy z reszta składników również do połączenia.
Wylewamy do formy i pieczemy w temp. 180 C przez około 30-35 min. do tzw. suchego patyczka. Studzimy, najlepiej ścinamy wierzch ciasta.
Galaretki zalewamy gorąca wodą i zostawiamy do lekkiego stężenia. Następnie na ciasto dodajemy maliny i wylewany galaretki.
Zimna śmietankę ubijamy, kolejno dodajemy cukier puder, śmietan fix oraz serek mascarpone.
Wykładamy na galaretkę i wkładamy do lodówki. Ja włożyłam na cała noc.
Na drugi dzień na wierzch dajemy pokruszoną pozostałość z naszego ciasta i możemy ozdobić innymi owocami np. Borówkami