Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu przygotowywać skomplikowanych wypieków? Oto tzw. ciasto leniwej żony, które zrobisz w błyskawiczny sposób, w dodatku nie potrzeba do niego wielu składników. Na pewno masz je w swoim domu! Posyp cukrem pudrem i zaskocz swoich gości.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Obydwie mąki przesiej do miski, dodaj sodę oczyszczoną i dokładnie wymieszaj składniki. Masło utrzyj mikserem wraz z cukrami, aż zrobi się z niego puszysta masa. Zacznij dodawać po jednym jajku, nie przerywając ucierania. Stopniowo wlewaj mleko i dalej miksuj masę. Dodaj mąkę wraz z sodą oczyszczoną. Ucieraj aż do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji.
Przełóż ciasto do formy, może to być keksówka jak do babki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni bez termoobiegu. Piecz ciasto przez około 40-50 minut w piekarniku. Kiedy wystygnie, posyp ciasto cukrem pudrem.