Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto do popołudniowej kawy lub na niedzielę.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 178
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 178
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszysto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej. Wymieszać, odlać połowę do drugiego naczynia, dodać kakao i 2 łyżki wody, wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 36 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać ciasto łyżką raz białe raz ciemne, do wyczerpania. Widelcem przeciągnąć na długość i na szerokość blaszki.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Przestudzić , przekroić na połowę.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Połowę czekolady pokruszyć. Gdy galaretka zacznie krzepnąć, dodać serek i czekoladę, wymieszać, wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową. Pozostałą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce około 3 godzin, pokroić na porcje.