Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto kruche ze słodką pianką i soczystą brzoskwinią. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 596
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 358
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 596
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 358
Składniki
Ciasto; Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło, cukier i żółtka. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do zamrażalnika na 20 minut.
Pianka; Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i miksujemy na małych obrotach aż cukier się rozpuści. Wsypujemy proszek budyniowy i wlewamy pomału olej cały czas miksując na małych obrotach.
Brzoskwinie obieramy i kroimy w ósemki. Blachę o wym. 25 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszkę wykładamy jedną część ciasta, następnie układamy brzoskwinie. Wlewamy piankę i posypujemy drugą częścią ciasta startej na tarce o dużych oczkach. Pieczemy w 190 stopniach przez 40-45 minut. Smacznego ;)