Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do kawki.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11017
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11017
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 103
Składniki
Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części i włożyć na chwilę do lodówki. Przygotować dużą tortownicę, wysmarować tłuszczem, posypać wiórkami kokosowymi i wyłożyć połowę ciasta. Następnie kłaść łyżką dwa rodzaje dżemu na przemian ( najlepiej własnej roboty) i posypać pokruszonymi orzechami.Rozwałkowaną drugą część ciasta położyć w tortownicy na nadzienie orzechowe i nakłuć widelcem.
Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.