Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pszne ciasto do wykorzystania jako spód do sernika, szarlotki.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Następnie wrzócić masło w temperaturze pokojowej i posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jajka, żółtka, cukier i zagnieść ciasto.
Ciasto owinąć folią i włożyć na 2-3 godziny do lodówki.