Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 730
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 730
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli, ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, budyniem i kakao. Wylać na blaszkę (23*23) wyłożona papierem. Piec 30 min w 180stC Kawę rozpuścić w gorącej wodzie, osłodzić, wymieszać i ostudzić. Upieczony, wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. nasączyć ponczem, śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać śmietan-fix i cukier. Wyłożyć śmietanę na ciasto i przykryć drugą częścią ciasta. masę kajmakowa rozgrzać w garnku z gorącą wodą. wyjąć, otworzyć i wyłożyć na wierzch ciasta. posypać perełkami czekoladowymi. Chłodzić około 3 godz.