Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 305
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 305
Składniki
Herbatniki układamy na spodzie brytfanki. Budynie gotujemy w 0,5 l mleka z dodatkiem masła. Całą masę wylewamy na ułożone wcześniej ciasteczka. Następną warstwą są krakersy. Teraz czas na toffi. Aby łatwiej nam było rozprowadzić masę kajmakową, wkładamy puszkę bez wcześniejszego otwierania do garnka z wrzątkiem. Po paru minutach możemy z łatwością rozprowadzić toffi po krakersach, które powtórnie układamy na wierzch naszego ciasta. Śmietanę tortową ubijamy mikserem do momentu aż będzie sztywna. Za pomocą łyżki dekorujemy nią górę naszego ciasta. W celach dekoracyjnych startą na tarce czekoladą posypujemy naszą bitą śmietanę. Wstawiamy nasze ciasto do lodówki. Po około godzinie nasz pyszny deser jest już gotowy do spożycia.