Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Ciemne ciasto: Żółtka ubić z cukrem na pianę. Wsypać przesianą mąkę z kakao i proszkiem. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek,wymieszać.
Ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem . Wymieszać z wiórkami.
Krem: Jajka ubić z cukrem nad parą,do zgęstnienia. Po wystudzeniu utrzeć z masłem.
Kokosowiec: Ciemne ciasto wlać na wyłożoną papierem do pieczenia formę o wymiarach 25 x 40 cm. Na wierzch wyłożyć łyżką ciasto kokosowe.Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.30 minut w temp.180 stopni C. Wystudzone ciasto posmarować masą. Udekorować polewą.