Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast śliwek można dodać dowolne owoce, np brzoskwinie. Ciasto jest puszyste i wilgotne od soku ze śliwek, owoce rozpływają się w ustach, idealna propozycja do popołudniowej kawy.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 147
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 147
Składniki
Wszystkie składniki kruszonki rozcieramy palcami i łączymy ze sobą.
Jajka ubij z cukrem, dodaj wystudzone masło, maślankę, na koniec dodaj mąkę z proszkiem, solą i wiórki kokosowe. Mieszaj do połączenia składników na jednolitą, gęstą masę. Ciasto wykładamy do blaszki z papierem do pieczenia, na wierzch ułóż śliwki przekrojone na pół skórką do dołu. Możesz lekko posypać je cynamonem. Wierzch ciasta posyp kruszonką
Piecz około 35 min lub do suchego patyczka w 180 st.