Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z białej fasoli z wiórkami kokosowymi, migdałami i białą czekoladą, jest łatwe i szybkie w przygotowaniu!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Białą fasolę przekładamy do durszlaka i dokładnie płuczemy, zostawiamy na chwilę do wyschnięcia.
Oddzielamy żółtka od białek (najlepiej użyć do tego 2 średnich misek). Białą fasolę wsypujemy do miski z żółtkami następnie dodajemy budyń, proszek do pieczenia, mąkę, miód, cukier wanilinowy, banana, wiórki kokosowe, mleko i ścieramy na małym oczku czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy z białej fasoli. Mieszamy dokładnie aby masa połączyła się z ubitymi białkami.
Brytfannę o wymiarach 23×28 wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy wymieszaną masę.
Ciasto pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Polewa Do rondelka nalewamy mleka, ustawiamy na małym ogniu, czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i dodajemy do mleka. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli polewa jest już gotowa polewamy ciasto.
WSKAZÓWKI -Polewę przygotowujemy, jak ciasto będzie już upieczone. -Całość możemy posypać migdałami i wiórkami kokosowymi.