Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto kokosowe z ananasem"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 181
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 181
Składniki
Ananasy pokrój w kostkę i odsącz na durszlaku z nadmiaru syropu.
Masło utrzyj z cukrem na puszystą białą masę. Stopniowo dodawaj po jednym jajku, cały czas ucierając, a następnie dodawaj na przemian mąkę i kwaśną śmietanę. Na koniec dodaj proszek do pieczenia, kokos i ananasy. Dokładnie wymieszaj.
Powstałą masę przełóż do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180oC przez 35-40 minut.Źródło: Takie jest życie