Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto o smaku kokosowym. Można dodać likier kokosowy, aby podkreślić smak.
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 59
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 132
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9488
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 186
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 34
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 59
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 132
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9488
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 186
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 34
Składniki
1 szklankę mleka wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz z żółtkami.
1 szklankę mleka lekko zagotować z cukrem. Dodać mleko z mąkami . Gotować na małym ogniu ciągle mieszając do momentu, gdy zrobi się gęsta masa budyniowa.
Miękkie masło utrzeć mikserem. Dodawać po trochę masy budyniowej. Dodać likier kokosowy ciągle mieszając.
Na dno naczynia (15x25 ) ułożyć herbatniki.
Na herbatniki wyłożyć połowę masy. Potem znowu herbatniki i masa. Na wierzch posypać wiórki kokosowe. Wstawić do lodówki na około 3 godziny.