Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11004
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 88
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11004
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 88
Składniki
Masa: Mąkę pszenną i ziemniaczaną dokładnie rozmieszać w szklance mleka.
Pozostałe mleko zagotować,dodać cukier i mleko z mąką, ciągle mieszając.( Zrobi się budyń)Ostudzić.
Masło zcierać,stopniowo dodając zimny budyń i wiórki(10 dkg)
Blachę (24x36 cm) wyłożyć papierem i układać krakersy. Następnie połowę masy. I znów krakersy. Na koniec wyłożyć resztę masy.
Wierzch posypać wiórkami(10 dkg),delikatnie ucisnąć i wstawić do lodówki.