Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto kokosowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
. Ciasto: ubij białka na sztywno. Dodaj resztę składników. Wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piecz 25 min w temp. 170°C. Kiedy ciasto ostygnie, przekrój na dwa blaty.
Beza kokosowa: ubij na sztywno białka z cukrem pudrem. Wsyp wiórki. Wymieszaj. Włóż do takiej samej formy jak ciasto. Piecz 30 min w temp. 160°C. Ostudź.
Krem: ugotuj budyń. Ostudź. Utrzyj margarynę z cukrem oraz budyniem. Wlej advokat, wymieszaj. Spodni blat biszkoptu posmaruj połową kremu, nakryj zimną bezą. Połóż krem, nakryj drugim krążkiem ciasta. Posmaruj dżemem, polej polewą. Udekoruj.Źródło: Takie jest życie