Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto kawowo-pomarańczowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1465
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1465
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Składniki
Jajka rozdzielić. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać, dodać obie mąki i ostrożnie połączyć. Na wyłożonej pergaminem blasze rozłożyć równomiernie ciasto i upiec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 25 minut.
Budyń ugotować z mlekiem, cukrem i kawą, schłodzić. Miękkie masło utrzeć na puch i cały czas ucierając, dodawać zimny budyń. Schłodzone ciasto przekroić na 3 części. Wszystkie placki lekko nasączyć sokiem pomarańczowym. Pierwszy posmarować częścią kremu, przykryć drugim, posmarować kremem, przykryć ostatnim plackiem. Ciasto posmarować kremem i udekorować.
ok. 55 minut
Wierzch ciasta ozdobić cząstkami pomarańczy lub mandarynek i posypać siekanymi orzechami lub tartą czekoladą.Źródło: Twoje Imperium