Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto kawowe z wiśniami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.
Ciasto: mąkę przesiej, połącz z solą i proszkiem, zagnieć z masłem, cukrem pudrem i 5 łyżkami wody. Ciasto podziel na pół. Jedną czę ścią wylep okrągłą formę.
Nadzie nie: wiśnie zmiksuj. Połącz z resztą składników. Rozsmaruj na cieście w formie. Resztę ciasta rozwałkuj, wytnij paski. Ułóż na masie wiśnio wej. Piecz 40 min w 160°C. Ostudź. Białko ubij z cukrem pudrem. Polukruj ciasto, posyp płatkami.Źródło: Chwila dla Ciebie