Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto z sezonowymi owocami.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 37
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 116
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 37
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 116
Składniki
Wodę zagotować. Dodać margarynę, rozpuścić. Dodać mąkę. Gotować przez około pół minuty, intensywnie mieszając. Ostudzić. Dodać 4 całe jajka, mieszać mikserem.
Blachę do pieczenia 24x36 cm posmarować tłuszczem. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część rozłożyć, ale nierówno na całej powierzchni blachy. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Piec około 20-25 minut. Drugą połowę ciasta upiec w podobny sposób.
2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 1 szklance gorącej, gotowanej wody. Z moreli usunąć pestki, rozdrobnić blenderem. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubić śmietankę na sztywno, stopniowo dodając serek mascarpone. Na koniec dodać galaretkę. Wyłożyć na jeden z upieczonych blatów, przykryć drugim. Odstawić do schłodzenia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodając 2 łyżki mleka. Udekorować nią ciasto.