Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto kajmakowa delicja. Bez pieczenia"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 368
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 368
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
Masło rozpuść na bardzo małym ogniu. Zdejmij białą piankę i odstaw do ostygnięcia. Herbatniki zmiel w malakserze na konsystencję grubej kaszy lub zgnieć je wałkiem do ciasta. Wymieszaj z masłem.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wylep ją przygotowaną masą ciasteczkową, formując centymetrowy boczek. Formę wstaw do lodówki, by masa dobrze się schłodziła.
Banany umyj, obierz ze skórki. Każdy przekrój wzdłuż na 4 plastry. Skrop je sokiem z cytryny lub pomarańczy, by nie ściemniały.
Schłodzoną śmietanę ubij (ewentualnie z dodatkiem śmietan-fixu). Na ciasteczkowy spód wyłóż masę kajmakową, rozsmaruj równą warstwą, wyrównaj powierzchnię. Na masie ułóż jak najściślej pokrojone banany. Przykryj bitą śmietaną.
Ciasto posyp wiórkami startej czekolady i ozdób gotowymi dekoracjami. Włóż do lodówki na przynajmniej 3 godziny, by masy dobrze stężały.Źródło: Naj