Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche, jogurtowe z masą budyniową. Ciasto ze śliwkami i kruszonką migdałową, bardzo pyszne.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Składniki
ciasto- Zmiksować margarynę z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem i miksować dodając też jogurt.Rozsmarować na blaszkę 30 x 40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypać tartą bułką. Ułożyć połówki śliwek i posypać cukrem.
masa-Na mleku ugotować budyń z cukrem. Lekko przestudzić, dodać rozkłócone jajka i wylać na śliwki. kruszonka-Wszystkie składniki rozkruszyć w palcach i rozsypać na cieście.
Piec ok. 60 min. w 175 * C.
Po przestygnięciu polać roztopioną czekoladą w esy-floresy.