Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne, wilgotne, puszyste, ekspresowe w przygotowaniu ciacho u mnie akurat ze śliwkami ale będzie równie pyszne z każdymi sezonowymi owocami. Jedną z jego wielu zalet jest to, że do jego przygotowania nie musimy używac miksera :-)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 156
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 166
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 156
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 166
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Mąkę z sodą i cukrem przesiać do miski. Do osobnej miski dodać olej, jajko, sok i skórkę z limonki, wymieszać trzepaczką do połączenia składników. Dodać jogurt i wymieszać ponownie. Suche składniki dodać do mokrych, ponownie wymieszać łyżką do połączenia się składników. Ciasto będzie gęste. Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Formę do pieczenia (31 x 19cm) natłuścić i obsypać bułką tartą. Do formy wylać ciasto, wyrównać. Na ciasto ułożyć śliwki skórką do dołu.
Piec w temp. 180 stopni ok. 60-70 min. do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto można posypac cukrem pudrem lub polać lukrem. Swoje ciasto polałam lukrem z przepisu Ewki z blogu Z cukrem pudrem :-). Wódkę (2 łyżki) nalezy wymieszać dokładnie z cukrem pudrem (ok. 3/4 szkl.), polać ciasto. Po stężeniu lukru kroić i zjadac :-) Palce lizac :-)