Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto jogurtowe z brzoskwinią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 42
Składniki
Galaretkę rozpuść, odstaw do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsącz, 5 połówek pokrój na plastry, resztę pokrój w kostkę. Śmietanę ubij. Cukier puder przesiej, połącz z jogurtami, dodaj śmietanę, galaretkę i kostki brzoskwiń, wymieszaj.
Do formy biszkoptowej z brzegiem włóż biszkopt, wlej na niego masę, wyrównaj powierzchnię, udekoruj plastrami brzoskwiń, wstaw do lodówki na 2 godziny.
Czas: około 40 minut
Jogurt naturalny powinien zawierać jedynie mleko i bakterie. Na opakowaniu szukaj nazwy rodzaju, gatunku i szczepu bakterii (np. Bifidobacterium (rodzaj), lactis (gatunek), DN-173010 (szczep). Im więcej składników w opisie, tym więcej dodatków.Źródło: Dobry Tydzień