Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, orzeźwiające ciasto bez pieczenia.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 13
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 96
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 13
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 96
Składniki
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Pozostawić do lekkiego stężenia. Tak samo postąpić z galaretką cytrynową. Galaretkę porzeczkową rozpuścić wg przepisu wylać na głęboki talerz i pozostawić do stężenia.
Do truskawkowej lekko tężejącej galaretki dodać 2 jogurty i dobrze wymieszać, wstawić do lodówki do lekkiego stężenia ( musi być lekko płynna, aby można było wylać na herbatniki). Tak samo postąpić z galaretką cytrynową. Galaretkę porzeczkową pokroić w kostkę.
Połowę herbatników wyłożyć na blaszkę, wylać tężejąca galaretkę i dodać połowę porzeczkowej galaretki. Wstawić na chwilę do lodówki.
Następnie wylać galaretkę cytrynową i również dodać drugą część porzeczkowej galaretki. Wierzch ciasta wyłożyć pozostałymi herbatnikami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia na kilka godzin. Smacznego życzę:)