Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto jogurtowe"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 291
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1067
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1516
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 291
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1067
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1516
Składniki
Ciasto: zagnieć. 1/3 ciasta zamroź, resztą wyłóż dużą blachę, posmaruj dżemem.
Masa: (oprócz białek) wymieszaj. Białka ubij, delikatnie połącz z masą. Wylej na ciasto. Posyp startą na tarce o grubych oczkach resztą zamrożonego ciasta. Piecz godzinę w 170°C.
<strong>Przepis przysłała Karolina Kościółek z Dąbrowy k. Chełma</strong>
czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie