Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto jogurtowe"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4945
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4945
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Składniki
Rabarbar obierz i pokrój na kawałki. Jajka umyj, oddziel żółtka i białka. Z białek ubij pianę. Do żółtek dodaj cukier, jogurt, olej. Zmiksuj. Dodaj pianę z białek, wymieszaj. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość ponownie miksuj.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy na babkę. Na wierzchu ułóż kawałki rabarbaru. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 45 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godziny
<strong>Pani Aneta Palka</strong>Źródło: Dobry Tydzień