Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na zimno, bez pieczenia
Tortownica 24 cm
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 255
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 255
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Przestudzić. Biszkoptami wyłożyć dno tortownicy. Można je nasączyć herbatą. Ostudzone galaretki zmiksować. Następnie dodać jogurty i ponownie zmiksować. Piankę wylać na biszkopty. Włożyć do lodówki. 1 galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Przestudzić. Gdy galaretka będzie zimna, wylać ją na piankę jogurtową. Włożyć ciasto do lodówki.