Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię takie ciasta, szybkie i smaczne. Teraz sezon na jeżyny.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3566
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14934
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3566
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14934
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Kruszonka: Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać pokrojone masło, rękami zagnieść kruszonkę. Wstawić do lodówki. Jeżyny opłukać, osuszyć i delikatnie posypać mąką. Ciasto: Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dodać jajko, mleko i olej. Wszystko krótko wymieszać łyżką tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto wyłożyć do tortownicy, jeżyny ułożyć na cieście. Posypać kruszonką. Piec w do 180°C ok. 45 minut. Po upieczeniu posypać pudrem.