Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to skrócona wersja Ciasta Jakuba.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 368
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 368
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem, masłem a potem śmietaną.Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść.Podzielić na dwie części. Rozklepać na dwie blachy 30x40 cm.wyłożone z papierem do pieczenia.
Jedną włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor w 175*ok.20-25 min.
II blaszka z pianą- Białka ubić z solą, potem cukrem.Domieszać przesiane kisiele.Wyłożyć na drugie surowe ciasto. Na górę poukładać odsączone owoce.
Piec ok.30 min. w 175*
Jabłka podsmażyć z sokiem i cukrem.Odstawić i zaraz wsypać suche galaretki,wymieszać.Odstawić do tężenia.Wylać na placek bez bezy. Przykryć plackiem z bezą.
Górę oblać(za nitką) roztopioną na parze czekoladą.