Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jabłkowe z budyniem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2107
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 958
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2107
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 958
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnie szka Huber z Wrocławia</strong>
Ciasto: mleko, cukier i pokrojone masło podgrzewaj, aż masło i cukier się rozpuszczą. Ostudź. Wbij jajka, zmiksuj. Wkrusz drożdże, przykryj, odstaw do wyrośnięcia. Dodaj przesianą mąkę, wyrabiaj, aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Odstaw do wyrośnięcia.
Budyń ugotuj na 400 ml mleka. Ciasto wylej na blachę. Jabłka obierz, pokrój na plastry, ułóż na cieście. Pomiędzy jabłka nałóż mus brzoskwiniowy i budyń, posyp cynamonem. Piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie