Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto gruszkowe z gorzką czekoladą"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 635
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 204
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 635
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 204
Składniki
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Sopata z Rytra</strong>
Mąkę przesiej na stolnicę. Na środku zrób dołek, dodaj masło, jajko i cu kier puder, szybko zagnieć ciasto. Podziel na pół, schłodź. Jedną część ciasta rozwałkuj, wyłóż blaszkę. Czekoladę połam na duże kawałki. Gruszki umyj, wytnij gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Ułóż na cieście razem z czekoladą. Pozostałe ciasto zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Piecz 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie