Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto z lodami smakuje wybornie, jest bardzo proste w wykonaniu a efekt zaskakujący.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 123
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 123
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, posiekać z margaryną i masłem, posolić, dodać cukier, zalać wrzącą wodą i dokładnie wyrobić ciasto. Następnie wyłożyć na stolnice wysypaną mąką, jeszcze raz posiekać nożem, ciasto scalić rękami i wstawić do lodówki na 20 minut. Gruszki w między czasie umyć, obrać, pokroić, usunąć nasiona . Na przygotowaną formę wyłożyć połowę ciasta skubiąc rękami. Na to ciasto wyłożyć gruszki, lekko pocukrować i nałożyć w taki sam sposób drugą połowę ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia około 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i podawać na ciepło z dowolnymi lodami. SMACZNEGO.