Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto, którym zachwycisz nie tylko niespodziewanych gości
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 186
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2582
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 207
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 77
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 186
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2582
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 207
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 77
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy na ósemki (lub mniejsze części jeśli jabłka są duże). Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej ciasno jabłka i obsypujemy obficie cynamonem.
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo ciągle miksując dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wylewamy na jabłka, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy 25-30 minut.
Gorące ciasto przekładamy na czystą ściereczkę i zwijamy jak roladę. Pozostawiamy w ściereczce do wystygnięcia. Zimne ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem. Aby ciasto wyglądało bardziej efektownie kroimy je lekko pod skosem.