Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kruchym dwukolorowym spodzie. Ciasto na górze z warstwą pianki, wyszło pyszne.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 387
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10394
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 53
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 387
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10394
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 53
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać ekstrakt i zmiksować. Połowę ciasta rozsmarować na blaszkę 30x40 wyścielanej papierem do pieczenia.
Do reszty ciasta, przesiać kakao, dodać mleko i zmiksować. Rozsmarować równomiernie na całym jasnym cieście.
owoce-Połówki śliwek poukładać w ciasto, lekko wciskając. W zależności jak kwaśne śliwki, posypać je po szczypcie cukru.
Piec ok.45-50 min. w 175 *C.
pianka- Galaretki rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Zimną śmietankę ubić z fixami, potem z galaretką. Zaraz wylać i rozsmarować na zimnym placku. Schłodzić w lodówce.
esy-Pastylki, wraz ze śmietanką i masłem, rozpuścić nad parą.Ostudzić do płynnego, przelać do rożka papierowego, lub buteleczki z dzióbkiem. Polać górę ciasta w esy-fliresy i ponownie schłodzić w lodówce.