Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, miękkie ciasto. Nie jest zbyt słodkie. Krem i polewa dawają lekko kwaskowaty posmak. Całość robi wrażenie.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia , sodę i cynamon przesiać do miski. Dodać drobno zmielone orzeszki ziemne. Można to zrobić w młynku odo kawy. W drugim naczyniu umieścić jajka, puree z dyni i olej. Całość połączyć zwykłą trzepaczką. Następnie dodawać partiami suche składniki i mieszać. Ciasto wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C 40-45 min. Sprawdzać patyczkiem czy jest upieczone.
Galaretkę zalać jedną szklanką wrzątku. Wystudzić i dać do lodówki. Gdy zacznie tężeć wymieszać dokładnie ze zsiadłym mlekiem. Dać jeszcze na chwilę do lodówki. Ciasto przekroić. Dół umieścić w foremce. Następnie dać krem. Nałożyć górę, którą należy polać polewą z soku z cytryny i cukru pudru. Ciasto umieścić w lodówce najlepiej na całą noc.