Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialnie wilgotne, rozpływające się w ustach, uzależniające, jesienne ciasto :-)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać sól. Odstawić. W drugiej misce zmiksować jajka do uzyskania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodawać cukier, nadal miksując. Następnie strumieniem wlewać olej, cały czas miksując. Dodać suche składniki i krótko zmiksować, tylko do połączenia się składników. Dodać startą dynię i obraną, pokrojoną drobno gruszkę i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką. Dno formy (wymiary 24 x 24cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto, wyrównać. Piec w temp. 180 stopni ok. 40 min. (do tzw. suchego patyczka). Wystudzić. Przekroić wzdłuż na pół. Krem: Schłodzone serek i śmietankę ubić z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na sztywny, lśniący krem. Do formy włożyć pierwszy blat ciast, posmarować połową kremy, wyrównać, przykryć drugim blatem, wyłożyć resztę kremu i wyrównać. Całość schłodzić w lodówce kilka godzin.
Smacznego :-)