Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przy niedzieli mam dla Was propozycje na ciasto dyniowe. Idealnie nadaje się na deser po obiedzie ????
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 55
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 78
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 55
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 78
Składniki
Uwielbiam to ciasto za to, że się go nie piecze
Gdy już nasza dynia się upiecze i przestygnie to blendujemy ją na gładką masę dodając skórkę z pomarańczy i żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie. Dynie odkładamy do miski i dajemy jej ostygnąć do końca. Następnie bierzemy się za przygotowanie bitej śmietany. Do miski wlewamy 800 ml śmietany 30% i ubijamy na początku przez chwilę na wolnych obrotach a następnie już na najwyższych do momentu aż śmietana stanie się sztywna. Kolejnym krokiem jest połączenie naszej dyni z bitą śmietaną i przełożenie jej do tortownicy na herbatniki. Ciasto ponownie wkładamy do lodówki.
Został nam ostatni etap czyli polewa czekoladowa na górę ciasta