Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto dyniowe z bitą śmietaną"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Posiekane drobno orzechy i biszkopty wymieszaj z 20 dag cukru oraz połową rozpuszczonego masła. Wylep pokrytą pergaminem formę. Dynię ugotuj do miękkości, odcedź, zmiksuj. Resztę masła utrzyj z 25 dag cukru i jajkami. Dodaj jogurt, dynię, mąkę i przyprawę do piernika, połącz.
Przygotowane ciasto wyłóż na wylepiony spód. Piecz ok. 30 min w 180 st. Kremówkę ubij na sztywno z resztą cukru oraz cukrem waniliowym. Nałóż na ostudzone ciasto. Ozdób pistacjami.
czas ok. 80 min; porcja – 390 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety