Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest sezon na dynię więc trzeba się nacieszyć, dlatego dzisiaj moje ulubione ciasto dyniowe o pięknym kolorku, smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam
kek sówka, papier do pieczenia, mikser, łyżka drewniana, miska,
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Składniki
Puree dyniowe; Dynię obrać , pokroić na kawałki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, Następnie delikatnie skropić olejem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20 minut. Wyjąć, przestudzić i zmiksować blenderem. Ciasto; Do większej miski wsypać oba cukry , dodać pokrojone w mniejsze kawałki masło i zmiksować do białości. Następnie dodawać żółtka cały czas miksując do połączenia składników. Do masy jajecznej dodać puree z dyni i wymieszać łyżką drewnianą już nie miksując. Do masy jajecznej - dyniowej przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać. Ciasto wyłożyć do kek sówki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego 180 stopni i piec około 45 minut a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto w przekroju.
Cisto przygotowane do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu.
Ciasto gotowe do podania.