Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 31
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 24
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 69
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 58
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 31
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 24
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 69
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 58
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 197
Składniki
Upiec biszkopt z 4 jajek.
Marchew zetrzeć na grubej tarce, jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej, ubijać, dodać marchew, mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem, aromat i delikatnie wymieszać. Piec w temp 180" ok 45 min.
Zimne ciasto marchewkowe przekroić na pół. Migdały uprażyć na suchej patelni, wystudzić,. Zimną śmietanę ubić, dodać śmietan fix i cukier puder i serek mascarpone. Jeden dżem zagotować i wsypać pół galaretki, mieszać do rozpuszczenia, wystudzić.
Przełożenie ciasta:biszkopt, dżem, 1/3 migdałów, ciasto marchewkowe, połowa masy, 1/3 migdałów, reszta masy, ciasto marchewkowe, dżem z galaretką, reszta migdałów. Schłodzić kilka godzin i smacznego.