Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto marchewkowe z masą z bitej śmietany posypane prażonymi płatkami migdałów.Nie tylko dzieci go uwielbiają.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4294
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 829
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4294
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 829
Składniki
Ciasto : marchewki zetrzyj na średnich oczkach.Jajka ubij z cukrem dodaj olej , startą marchew, mąkę z proszkiem i sodą oraz cynamon i migdały.Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 36x25 około 30 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.Po ostudzeniu przekrój na pół .
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem,śmietan fix oraz mascarpone.
Dżem podgrzej w rondelku aż zacznie bulgotać wsyp galaretkę i dokładnie wymieszaj aż się rozpuści.Rozłóż na dwie połówki ciasta gdy przestygnie na pierwsze ciasto wyłóż 1/3 śmietany przykryj drugim dżemem do góry , wyłóż resztę kremu śmietanowego wierz posyp płatkami migdałów