Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aż trudno uwierzyć, że te ciasto jest dietetyczne :) A na dodatek nie wymaga zdolności kulinarnych :) zapraszam do siebie : http://charlottegotuje.blogspot.com/
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 167
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 167
Składniki
Galaretka : żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Sok wymieszać z 2 szklankami wody, dodać żelatynę i włożyć do lodówki na kilka godz aby stężała.
Do naczynia (najlepiej prostokątnego) wrzucamy 2 jajka, 3 łyżki kefiru, 2 łyżki otrębów, łyżeczkę mąki kukurydzianej, 4 rozduszone tabletki słodzika, kilka kropli aromatu, łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy np. trzepaczką i wkładamy na 4 minuty do mikrofalówki na najwyższe fale. Po tym czasie wyjmujemy placek z naczynia i robimy tak samo drugie ciasto.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. W tym czasie kiedy żelatyna ma nam trochę przestygnąć zajmujemy się serem. Dwie kostki sera rozduszamy i wlewamy do tego jogurt naturalny. Dodajemy słodzik i dokładnie miksujemy. Dodajemy żelatynę i dalej wszystko mieszamy. Wrzucić pokrojoną w kostkę galaretkę.