Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to to jak ciasto drożdżowe z rabarbarem. A do tego jeszcze twaróg. Polecam!
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 22
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61641
Polecam.
Odsłon: 70
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 1004
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 22
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61641
Polecam.
Odsłon: 70
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 1004
Składniki
Twaróg zblendować lub przepuścić dwa razy przez maszynkę do mięsa. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier i drożdże. Dodać jogurt. Miskę przykryć ściereczką i poczekać aż drożdże zaczną pracować. Gdy ciasto wyraźnie urośnie dodać masło i twaróg. Wyrobić całość na jednolitą masę. Przykryć ściereczką jeszcze na jakieś 30 minut.
Tortownicę o średnicy 25 cm wysmarować masłem. Przełożyć do niej ciasto. Rabarbar obrać i poukładać na cieście. Piec w nagrzanym piekarniku około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.