Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto drożdżowe ze śliwką i migdałami"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 99
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 68
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4783
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 99
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 68
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4783
Składniki
Drożdże rozcieramy w dużej misce z łyżką cukru. Gdy się rozpuszczą, dodajemy letnią wodę, letnie mleko i resztę cukru. Odstawiamy na 10 minut, następnie wbijamy jajko, wsypujemy przesianą mąkę i stopione letnie masło. Wyrabiamy tak długo, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Odkładamy w ciepłe miejsce, by wyrosło.
2. Lekko rozwałkowane ciasto przenosimy na natłuszczoną blachę. Na górze układamy wydrylowane śliwki, środkami do góry. Odstawiamy w ciepło.
kruszonki rozcieramy w pacach. Wyrośnięte ciasto posypujemy kruszonką i migdałami i wstawiamy na około 40 minut do piekarnika nagrzanego do 190oC.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 0,60 złŹródło: Rewia