Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy uwielbiasz ciasto drożdżowe i masz jeszcze zamrożone owoce, to od razu wiesz co masz zrobić Dla mnie zawsze ciasto drożdżowe jest najlepsza przekąska podczas każdej podróży i wycieczki. Zapiszcie mój ulubiony przepis na ciasto, dodajcie swoje ulubione owoce, mrożone czy to sezonowe.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 39
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 411
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85651
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 39
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 411
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85651
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Produkty na kruszonkę wymieszać ze sobą i następnie zagnieść. Wstawić do lodówki.
Letnie mleko wymieszać z cukrem do rozpuszczenia, dodać drożdże i wymieszać. Odstawić na ok 15 min aby drożdże się trochę ruszyły.
Następnie dodać resztę składników i wszystko dokładnie zanieść. Odstawić ciasto na ok godzinę lub do podwojenia objętości. Po tym czasie wyłożulyć ciasto na blaszkę, wyłożona papierem 25&30cm. Na wierzch dać owoce, odstawić na 30 min. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Na sam koniec dodać kruszonkę i piec ok. 30min.